Quantcast
Αίγυπτος: Μείωση 41% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το τελευταίο δίμηνο του 2015 - enikonomia.gr
share

Αίγυπτος: Μείωση 41% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το τελευταίο δίμηνο του 2015

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 41% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών (περίπου 1 εκατ. επισκέπτες) στην Αίγυπτο το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015 σε σχέση με το 2014 λόγω του πρόσφατου αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Σινά, σύμφωνα με στοιχεία  έρευνας του Bloomberg.

Παράλληλα το σχετικό δημοσίευμα ανέφερε ότι: «Την τουριστική περίοδο αιχμής του 2015 καταγράφηκε ο χαμηλότερος αριθμών τουριστών στην Αίγυπτο, αυτό έχει να συμβεί από το 2005».

Ο αντιπρόεδρος του « Egypt’s Tourist Authority», Άμεντ Χάμντι δήλωσε ότι: « Η κατακόρυφη πτώση της τουριστικής πορείας της Αιγύπτου οφείλεται στο γεγονός ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία των μεγαλύτερων αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν βγάλει από τα πρόγραμμα  τους τουριστικά πακέτα αλλά και πτήσεις  για τη Αίγυπτο».

«Η κυβέρνηση εργάζεται για να ανακάμψει ο Αραβικός τουρισμός μέσω της αξιοποίησης νέων αγορών (όπως  Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, καθώς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας και της Κίνας) αλλά και μέσω του εγχώριου τουρισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.