Quantcast
Αίγυπτος: Συμφωνία δισεκατομμυρίων με τη Siemens - enikonomia.gr
share

Αίγυπτος: Συμφωνία δισεκατομμυρίων με τη Siemens

δημοσιεύτηκε:

Ο γερμανικός όμιλος Siemens υπέγραψε με την αιγυπτιακή κυβέρνηση πρωτόκολλα συμφωνίας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ κυρίως για την προμήθεια ενός θερμοηλεκτρικού σταθμού που θα λειτουργεί με αέριο καθώς και αιολικών γεννητριών, ανακοίνωσαν η γερμανική κυβέρνηση και η Siemens.

Ο όμιλος δεν αποσαφήνισε το ύψος των συμβολαίων αυτών, αλλά το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας έκανε λόγο για “συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ”.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ ελ-Σέιχ στο περιθώριο ενός σημαντικού οικονομικού ραντεβού που οργανώθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές, διευκρίνισε η Siemens, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και του αιγύπτιου υπουργού Ενέργειας Σακέρ αλ-Μαρκάμπι.

Η Siemens πρόκειται να κατασκευάσει στο Μπένι Σουέφ, μια πόλη σε απόσταση περίπου 100 χλμ νοτίως του Καΐρου, ένα θερμοηλεκτρικό σταθμό που θα λειτουργεί με αέριο και θα διαθέτει τουρμπίνες ατμού 4,4 γιγαβάτ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται να εγκατασταθούν επίσης αιολικές γεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 2 γιγαβάτ.

Η Siemens θα κατασκευάσει επίσης ένα εργαστάσιο που θα παράγει έλικες για τις αιολικές γεννήτριες. Συνολικά θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας και η Siemens θα τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Αίγυπτο.

Η παραγωγή ηλεκτρισμού στην Αίγυπτο αναμένεται ότι θα αυξηθεί “κατά τουλάχιστον ένα τρίτο έως το 2020”, ανέφερε επίσης η Siemens.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.