Quantcast
Αλλαγές στην ιεραρχία του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Αλλαγές στην ιεραρχία του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στην ηγετική ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε σήμερα η γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, η κυρία Λαγκάρντ προτείνει το διορισμό της Κάρλα Γκράσο στη θέση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας και εκτελεστικής διευθύντριας του Ταμείου.

Όπως σημειώνεται, η θέση της εκτελεστικής διευθύντριας είναι καινούρια στο ΔΝΤ: «δημιουργήθηκε για να φέρει την εσωτερική επιχειρησιακή και διοικητική διαχείριση του Ταμείου στο επίπεδο αριστείας που απαιτεί ο μοναδικός ρόλος και οι αρμοδιότητες του οργανισμού στην ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια οικονομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στη συνέχεια καταγράφονται οι «εξαιρετικές ηγετικές» ικανότητες της κυρίας Γκράσο, σημειώνοντας ότι «πραγματοποιήσαμε μια εκτενή παγκόσμια έρευνα γι’ αυτή τη νέα και σημαντική θέση στο ΔΝΤ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε ότι «είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως έχουμε βρει μια καταπληκτική μάνατζερ και μια ηγέτη να είναι μέρος της ομάδας μας».

Η κυρία Γκράσο έχει «διπλή ιθαγένεια», της Βραζιλίας και της Ιταλίας, και «θα αναλάβει καθήκοντα στο Ταμείο την 2η Φεβρουαρίου. Στο νέο ρόλο της, θα επιβλέπει όλες τις διοικητικές λειτουργίες του Ταμείου. Θα συντονίζει τα ζητήματα του προϋπολογισμού, των ανθρωπίνων πόρων, της τεχνολογίας, των γενικών υπηρεσιών και του εσωτερικού ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποδοτική, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των λειτουργιών αυτών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική αποτελεσματικότητα του Ταμείου. Θα επιβλέπει επίσης την ενίσχυση των ικανοτήτων και της κατάρτισης στην εργασία του ΔΝΤ».

Στην ανακοίνωση καταγράφονται στοιχεία από την υπηρεσία της στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. «Για δεκατέσσερα χρόνια εργάστηκε ως αντιπρόεδρος ανθρωπίνου δυναμικού στην εταιρεία Vale SA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο». Επίσης, είχε χρηματίσει γραμματέας της υπηρεσίας κοινωνικών ασφαλίσεων της Βραζιλίας και σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Στο μεταξύ, σε άλλη σημερινή ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ναογιούκι Σινοχάρα, έχει κοινοποιήσει στην κυρία Λαγκάρντ την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το ΔΝΤ και να επιστρέψει στην Ιαπωνία. Η τελευταία ημέρα της άσκησης των καθηκόντων του στο Ταμείο θα είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται, «ο κ. Σινοχάρα εντάχθηκε στο Ταμείο τον Μάρτιο του 2010, στο αποκορύφωμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» και «μεταξύ άλλων βοήθησε για την ανασυγκρότηση των οικονομικών πόρων του ΔΝΤ».

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «ο κ. Σινοχάρα βοήθησε το Ταμείο να ενισχύσει τους δεσμούς με τα κράτη μέλη, ιδίως στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή», προσθέτοντας ότι «διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών σχέσεων του Ταμείου με την Ιαπωνία».

Τέλος, αναφέρεται ότι «το ΔΝΤ θα ξεκινήσει άμεσα (τις διαδικασίες) για την αναζήτηση του διαδόχου του».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.