Quantcast
Άλλο ένα πλήγμα στην οικονομική αυτοκρατορία του Μάικλ Κορς - enikonomia.gr
share

Άλλο ένα πλήγμα στην οικονομική αυτοκρατορία του Μάικλ Κορς

δημοσιεύτηκε:

Ακτιβιστές που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία της γούνας τους διέκοψαν τον σχεδιαστή Μάικλ Κορς που συζητούσε για την καριέρα του με το κοινό, χθες βράδυ σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

“Ο Μάικλ Κορς έχει αίμα στα χέρια του”, φώναζαν οι δεκάδες διαδηλωτές προχωρώντας μέσα στην αίθουσα που είχε βυθιστεί στο σκοτάδι, λίγο πριν η υπηρεσία ασφάλειας του μουσείου απομακρύνει τον Κορς, του οποίου η ομιλία μεταδιδόταν απευθείας από το Facebook.

Τουλάχιστον δύο ακτιβιστές ανέβηκαν στη σκηνή. “Ντροπή σε όλους εσάς που στηρίζετε αυτή τη βιομηχανία”, δήλωσε ο ένας, ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε έκπληκτος παραμένοντας στα καθίσματα και το προσωπικό του μουσείου προσπαθούσε να απομακρύνει τους διαδηλωτές το ταχύτερο δυνατό.

Ο Κορς επέστρεψε στη σκηνή μόλις τελείωσε η εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ο 57χρονος Νεοϋορκέζος δημιούργησε την εταιρία του ακριβού casual έτοιμου ενδύματος (ρούχα και τσάντες χειρός) το 1981. Έκτοτε ντύνει ηθοποιούς του Χόλιγουντ, σούπερ σταρ της μουσικής και πρώτες κυρίες των ΗΠΑ. Ανάμεσα στις τελευταίες είναι η Μελάνια Τραμπ, η σύζυγος του νυν προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η Μελάνια φορούσε Κορς όταν υποδέχτηκε τη Δευτέρα τον πρόεδρο του Παναμά και τη σύζυγό του.

Άλλοι διάσημοι μόδιστροι που αντιτίθεται στην πολιτική του ρεπουμπλικανού προέδρου έχουν αρνηθεί να ντύσουν τη Μελάνια, όχι όμως ο Κορς για τον οποίο “η Μελάνια είναι πελάτισσα από παλιά”.

Η εταιρία Michael Kors Holdings Limited πωλεί σήμερα είδη ανδρικής και γυναικείας ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, ρολόγια, κοσμήματα και αρώματα. Ωστόσο, αυτή την εποχή δεν είναι και στα καλύτερά της: θα κλείσει 100 έως 125 καταστήματά της που έχουν πληγεί από τον ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στις 31 Μαΐου, τα οικονομικά της αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου παρουσίασαν πτώση του κύκλου εργασιών κατά 11,2% στο 1,06 δισ. δολάρια.

Διάσημος στις ΗΠΑ, ο Κορς δήλωσε ότι έμαθε την απόλυτη φινέτσα και εκκεντρικότητα των Γαλλίδων στο Παρίσι, όταν εργαζόταν εκεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο μόδας Celine μεταξύ 1998 και 2004.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.