Quantcast
Αμερικανική οικονομία: Κινείται με ήπιο ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Αμερικανική οικονομία: Κινείται με ήπιο ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική οικονομία καταγράφει ήπιο ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο, με τις πωλήσεις μεταχειρισμένων ακινήτων να μειώνονται τον Απρίλιο και τη βιομηχανική παραγωγή να επιβραδύνεται τον Μάιο, αλλά η αγορά εργασίας συνέχισε να είναι ανθεκτική.

Η ανάκαμψη της οικονομίας δυσκολεύεται να ενισχυθεί σημαντικά, μετά τη βουτιά της στο πρώτο τρίμηνο υπό την επίδραση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, του ισχυρού δολαρίου και μεγάλων μειώσεων στις δαπάνες των ενεργειακών εταιρειών.  

Η ισχυρή αγορά εργασίας διατηρεί σε τροχιά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, αργότερα μέσα στο έτος. “Η αγορά εργασίας είναι σε καλή κατάσταση και συνεχίζει να γίνεται πιο σφιχτή. Ωστόσο, η οικονομία ξεκίνησε με αργό ρυθμό αυτό το τρίμηνο. Φαίνεται να μην έχει βρει ρυθμό μετά το κακό πρώτο τρίμηνο”, δήλωσε οικονομολόγος της Moody’s Analytics στο West Chester της Πενσιλβάνια. 

Το απόθεμα των απούλητων κατοικιών αυξήθηκε κατά 10% από τον Μάρτιο σε 2,21 εκατομμύρια, ενώ ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας που καταρτίζει η κεντρική τράπεζα της Φιλαδέλφειας υποχώρησε στις 53,8 μονάδες τον Μάιο από 54,1 τον Απρίλιο. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 σε 274.000 την περασμένη εβδομάδα. 

 

Πηγή: Reuters

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.