Quantcast
Αμερικανική οικονομία: Πρόβλημα η επιβράδυνση του μεταποιητικού τομέα - enikonomia.gr
share

Αμερικανική οικονομία: Πρόβλημα η επιβράδυνση του μεταποιητικού τομέα

δημοσιεύτηκε:

Η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα των ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας, αλλά τα ισχυρά κέρδη από τις πωλήσεις αυτοκινήτων και οι δαπάνες για κατασκευές δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε σταθερή βάση.

Το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης που καταρτίζει για τη δραστηριότητα των εργοστασίων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε στις 51,1 μονάδες τον Αύγουστο (που είναι η χαμηλότερη επίδοση από τον Μάιο του 2013) έναντι 52,7 τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα.

Η απότομη επιβράδυνση του τομέα, ο οποίος έχει πληγεί βαριά από το ισχυρό δολάριο και τις μεγάλες περικοπές επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα (λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου), αποτελεί πιθανόν μία πρώτη ένδειξη των επιπτώσεων από την πρόσφατη αναταραχή στα χρηματιστήρια, σημειώνουν οικονομολόγοι.

Και θα μπορούσε, επίσης, να ενισχύσει τα επιχειρήματα κατά της αύξησης τον Σεπτέμβριο των επιτοκίων από τη Fed. «Δείχνει ότι η πρόσφατη έκρηξη αβεβαιότητας αναφορικά με την ανάπτυξης της κινεζικής και της παγκόσμιας οικονομίας αρχίζει να επηρεάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις στην Αμερική», δήλωσε οικονομολόγος στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας: «Περιμένουμε από τη Fed να μην προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων αυτό τον μήνα, καθώς συνεχίζουν να αξιολογούν τα νεότερα οικονομικά στοιχεία για τις ενδείξεις επιπτώσεων».

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.