Quantcast
Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Παραμένει αργή η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Παραμένει αργή η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Απογοητευμένος με την πρόοδο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις εξακολουθεί να δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο Β. Σόιμπλε υποστηρίζει πως οι διαπραγματεύσεις κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, αν και αναγνωρίζει την ύπαρξη σαφής προόδου σε ορισμένα «κομμάτια» της συμφωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γερμανός υπουργός, τονίζουν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο Reuters, αποτιμά ως αργή τη συνολική εικόνα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η απαιτούμενη σημαντική εξέλιξη.

«Οι διαπραγματεύσεις εστιάζουν την εκπλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας» σημειώνουν οι ίδιες γερμανικές πηγές, καθιστώντας σαφές πως δεν υπάρχει ανάγκη εικασιών περί ενός Plan B.

«Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η κυβέρνηση αδυνατεί να πράξει ό,τι χρειάζεται για να τερματίσει αυτή η κατάσταση» φέρεται να διέτεινε ο Σόιμπλε.

Την ίδια στιγμή, ένα τρίτος Γερμανός αξιωματούχος αποκαλύπτει στο Reuters πως οι συντηρητικοί κυβερνητικοί βουλευτές αντιδρούν με την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδας, εκφράζοντας την απροθυμία τους να συναινέσουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.