Quantcast
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας- Τι εκτιμά για το Brexit - enikonomia.gr
share

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας- Τι εκτιμά για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ενώ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι ο αντίκτυπος του Brexit θα επηρεάσει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας να διαμορφωθεί στο 1,7% φέτος σε σχέση με 1,9% που ήταν η πρόβλεψή της τον Μάιο. Επίσης αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης την επόμενη χρονιά στο 1,6% από το 1,7%, διατηρώντας την πρόβλεψη για το 2019 στο 1,8%.

Ο διοικητής Μαρκ Κάρνεϊ και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της τράπεζας επανέλαβαν το μήνυμά τους προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι ίσως αυξήσουν το κόστος δανεισμού λίγο περισσότερο από αυτό που αναμένουν οι επενδυτές τα επόμενα τρία χρόνια, ενδεχομένως και εντός ενός έτους.

Ωστόσο, η στερλίνα υποχώρησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά 0,6% έναντι του αμερικανικού δολαρίου ενώ οι μετοχές και οι τιμές των βρετανικών κρατικών ομολόγων κατέγραψαν άλμα καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν το μήνυμα της Τράπεζας της Αγγλίας ως ένδειξη ότι δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.

«Η πόρτα συνεχίζει να είναι ανοικτή σε μια αύξηση, αλλά δεν μοιάζει να επίκειται», δήλωσε ο Άλαν Κλαρκ, αναλυτής στην Scotiabank.

Εν μέσω αβεβαιότητας για τον αντίκτυπο του Brexit και με ψήφους 6 προς 2, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια στο 0,25%, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters. Παράλληλα, διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.