Quantcast
Ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών προβλέπει η νέα Λευκή Βίβλος της γερμανικής κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών προβλέπει η νέα Λευκή Βίβλος της γερμανικής κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλύτερη ευθύνη διεθνώς, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σκοπεύει να αναλάβει η Γερμανία, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της κυβέρνησης για την πολιτική ασφάλειας, την οποία παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η υπουργός ‘Αμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Έχουμε επίγνωση του μεγέθους και της σημασίας μας, αλλά και των ευθυνών μας, δήλωσε η κυρία Φον Ντερ Λάιεν και τόνισε ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό της, ούτε ως μεγαλύτερο, αλλά ούτε ως μικρότερο από ό,τι πραγματικά είναι. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, η χώρα μπαίνει σε συμμαχίες και, επομένως, σε εξαρτήσεις και οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί.

Η νέα Λευκή Βίβλος προβλέπει, μεταξύ άλλων, διεύρυνση των ευθυνών που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της Συμμαχίας και αποστολές των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η γερμανική κυβέρνηση είχε παρουσιάσει μια νέα στρατηγική ασφάλειας πριν από δέκα χρόνια, ωστόσο, όπως εξήγησε η υπουργός ‘Αμυνας, η κατάσταση έχει έκτοτε αλλάξει και το επίκεντρο της προσοχής στρέφεται πλέον από τις αποστολές στο εξωτερικό στην άμυνα της χώρας και του ΝΑΤΟ.

Στη νέα στρατηγική αντιτίθεται, ήδη, η Ένωση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ασκούν κριτική στην Λευκή Βίβλο, ειδικά σε ό,τι αφορά sτον ρόλο του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και τις οικονομικές απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.