Quantcast
«Ανάσα» για τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις - enikonomia.gr
share

«Ανάσα» για τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει επιλέξει τον Τέρι Μπράνσταντ, για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κίνα, ενώ η επιλογή αυτή, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αύξηση του διμερούς εμπορίου, μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.

Ωστόσο, στα κρατικά ΜΜΕ στην Κίνα εκφράζουν ανησυχία για τις θέσεις υπέρ του εμπορικού προστατευτισμού που εκφράζει η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ο Τραμπ έχει ασκήσει κριτική κατά των εμπορικών πρακτικών που εφαρμόζει η Κίνα, καθώς θεωρεί ότι αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες για την απώλεια θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ έχει απειλήσει με το ενδεχόμενο επιβολής υψηλών δασμολογικών κυρώσεων κατά της Κίνας.

Από την πλευρά του, το Πεκίνο, εκδηλώνει την πρόθεση του, να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις εμπορικές σχέσεις. Από τη μεριά τους, τα κινεζικά ΜΜΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής αντιμέτρων, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ επιλέξουν το δρόμο κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης.

Ο Μπράνσταντ, που είναι κυβερνήτης στην πολιτεία της Αϊόβα δηλώνει ότι θα βοηθήσει προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, ενώ δίνει έμφαση στη δυναμική που υπάρχει για την αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην αμερικανική οικονομία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.