Quantcast
Αναστολή της ανεξαρτησίας της Καταλονίας εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Αναστολή της ανεξαρτησίας της Καταλονίας εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο πως η Μαδρίτη θα προσπαθήσει να αναστείλει ένα μέρος ή εντελώς την αυτονομία της Καταλονίας, σε περίπτωση που οι αυτονομιστές ηγέτες δεν κάνουν πίσω στο θέμα της ανεξαρτησίας της περιοχής μέσα στο χρονικό περιθώριο που τους έχει δοθεί. «Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Καταλονίας, ο Κάρλες Πουτζντεμόν θα προκαλέσει την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος», ανέφερε η Ισπανίδα αξιωματούχος.

«Το μόνο πράγμα που ζητώ από τον Πουτζντεμόν είναι να ενεργήσει λογικά και μετρημένα», είχε τονίσει νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής η ισπανική κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 155 δεν είναι η μοναδική λύση που εξετάζει, κυρίως επειδή κάτι τέτοιο είναι περίπλοκο.

Η Μαδρίτη έχει δώσει διορία ως αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στους αυτονομιστές της Καταλονίας να κάνουν πίσω στην απόφασή τους να κηρύξουν την ανεξαρτησία της επαρχίας.

«Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ώρες (…) θα απαντήσετε με τη διαύγεια που απαιτούν όλοι οι πολίτες», είχε γράψει ο Ραχόι σε επιστολή του προς τον Πουτζντεμόν τη Δευτέρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.