Quantcast
Ανησυχεί ο Σόιμπλε για το outlook της γερμανικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Ανησυχεί ο Σόιμπλε για το outlook της γερμανικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Ανάπτυξη της οικονομίας της περιμένει η γερμανική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ρίσκο που προκαλεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες.

Αυτό το ρίσκο, ανησυχεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που αποτυπώνεται στις προβλέψεις του για τις προοπτικές, καθώς μπορεί να βλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,8% για το σύνολο του 2015 και του 2016, τα προβλήματα στις αναδυόμενες οικονομίες δημιουργούν έξτρα ρίσκο την φερεγγυότητα κάθε εκτίμησης.

«Η τρέχουσα οικονομική επιβράδυνση στις αναδυόμενες δημιουργεί ένα καθοδικό ρίσκο στο οικονομικό outlook της Γερμανίας» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σόιμπλε σε συνάντηση για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Λίμα του Περού.

«Η επεκτατική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει διαρθρωτικά προβλήματα. Αρχίζουμε να βλέπουμε πιο καθαρά τα όρια της επεκτατικής μακροοικονομικής πολιτικής» πρόσθεσε

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το σκάνδαλο της VW. Κορυφαίοι παράγοντες της γερμανικής οικονομίας προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους για το μέγεθος των συνεπειών στις εξαγωγές, στη ψυχολογία των επενδυτών και την αγορά, χωρίς ωστόσο όλα τα απόνερα της υπόθεσης να είναι ορατά ακόμα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.