Quantcast
Απέφυγε ο Γιούνκερ να στηρίξει ευθέως τον Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Απέφυγε ο Γιούνκερ να στηρίξει ευθέως τον Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Κλειστά τα “χαρτιά” του αναφορικά με το ποιος θα ήθελε να τον διαδεχθεί στην προεδρία της Κομισιόν, κρατάει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέφυγε να στηρίξει ευθέως και πλήρως την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, παρά το γεγονός ότι ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του, ο Γιούνκερ είπε για τον Βέμπερ ότι “είναι καλός ακροατής κι έχει ικανοποιητικές γνώσεις”, ώστε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο, υπογράμμισε ότι και οι δύο συνυποψήφιοι του Βέμπερ, η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βέσταγκερ και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, μπορούν επίσης, να κάνουν την δουλειά.

“Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Δεν έχει νόημα για εμένα να μιλάω υπέρ της υποψηφιότητας κάποιου,” είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

“Πρέπει να διακρίνουμε τους ευρωσκεπτικιστές από του αντιευρωπαίους. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτι που να είναι λάθος με τον υγιή σκεπτικισμό κι αναφορικά με τις καθημερινές δραστηριότητες της ΕΕ. Γίνομαι ευρωσκεπτικιστής τουλάχιστον μία φορά την ημέρα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ στην γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag.”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.