Quantcast
Απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa 1 και 2 Δεκεμβρίου - enikonomia.gr
share

Απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa 1 και 2 Δεκεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Το συνδικάτο των γερμανών πιλότων καλεί σε απεργία αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, στον γερμανικό αερομεταφορέα Λουφτχάνσα μετά την αποτυχία των συνομιλιών για συνταξιοδοτικά ζητήματα. Η Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως η απεργία είναι τελείως δυσανάλογη και ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών.

Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες, έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.

Η Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως η απεργία είναι τελείως δυσανάλογη και ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έκανε παραχωήσεις κατά τις πρόσφατες συνομιλίες, προσφέροντας μεταξύ άλλων μια μισθολογικής αύξησης 5%, αλλά επανέλαβε πως δεν θα δεχθεί το αίτημα οι νέοι πιλότοι, όπως κι αυτοί που εργάζονται ήδη στην εταιρία, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 55 ετών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.