Quantcast
Αποκαλυπτική έρευνα της FED για τις οικονομικές δυσκολίες των Αμερικανών - enikonomia.gr
share

Αποκαλυπτική έρευνα της FED για τις οικονομικές δυσκολίες των Αμερικανών

δημοσιεύτηκε:

Περίπου τρεις στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, παρά τη μικρή βελτίωση που καταγράφεται στη γενικότερη κατάσταση των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Fed που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συνολικά, 73 εκατομμύρια ενήλικες, κυρίως ισπανόφωνοι και αφροαμερικανοί, “δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα”, αναφέρει η Fed στην έκθεσή της για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών το 2016. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (44%) δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν μια έκτακτη δαπάνη ύψους 400 δολαρίων, παρά μόνο αν αναγκαστούν να πουλήσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο τους ή αν πάρουν δάνειο.

Οι ιατρικές δαπάνες, θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης στην Ουάσινγκτον, συνιστούν ένα πολύ μεγάλο βάρος για τα νοικοκυριά. Το 2016, το 10% χρωστούσε ακόμη χρήματα από ιατρικά έξοδα που είχε κάνει τον προηγούμενο χρόνο.

“Μελανό σημείο” αποτελούν επίσης τα φοιτητικά δάνεια: το ένα τρίτο όσων έλαβαν δάνειο για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους καθυστερεί να αποπληρώσει τις δόσεις του.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είχε βελτιωθεί ελαφρά το 2016: το 70% των οικογενειών δήλωνε ότι έχει οικονομική άνεση ή ζει αξιοπρεπώς. Το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν 69% και το 2013 μόλις 62%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.