Quantcast
Αποζημίωση καλείται να πληρώσει το περιοδικό Closer στον αντιπρόεδρο του Εθνικού Μετώπου - enikonomia.gr
share

Αποζημίωση καλείται να πληρώσει το περιοδικό Closer στον αντιπρόεδρο του Εθνικού Μετώπου

δημοσιεύτηκε:

Το γαλλικό περιοδικό Closer καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει αποζημίωση 20.000 ευρώ επειδή «έπληξε την προσωπική ζωή» του δεύτερου στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του.

Το περιοδικό δημοσίευσε στις 12 Δεκεμβρίου σε τέσσερις σελίδες επτά φωτογραφίες του Φλοριάν Φιλιπό, αντιπροέδρου του FN, ο οποίος βρισκόταν στη Βιένη και συνοδευόταν από έναν «τηλεοπτικό δημοσιογράφο», το πρόσωπο του οποίου είχε καλυφθεί.

«Ναι στην αγάπη για όλους», είναι η λεζάντα μίας από τις φωτογραφίες, μια αναφορά στον «γάμο για όλους» που ψηφίστηκε το 2013 για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Το Closer πρέπει επίσης να δημοσιεύσει την απόφαση του δικαστηρίου στο εξώφυλλό του και να καταβάλει τα έξοδα της δίκης στον Φιλιπό, ένα ποσό που ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.

Το δικαστήριο υπογράμμισε ότι ο αντιπρόεδρος του FN και ο φίλος του «φωτογραφήθηκαν με τηλεφακό», γεγονός που αποδεικνύει την «επιβλαβή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, την ώρα που πίστευαν ότι ήταν προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα αφού βρίσκονταν στο εξωτερικό», κάτι που «αποτελεί παρενόχληση».

Το Closer είναι το γαλλικό περιοδικό που αποκάλυψε στις αρχές του έτους τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό του από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.