Quantcast
Αυστραλία: Σε πύρινο κλοιό κατοικημένες περιοχές - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Σε πύρινο κλοιό κατοικημένες περιοχές

δημοσιεύτηκε:

Εκατοντάδες πυροσβέστες βοηθούμενοι από αεροσκάφη και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλά πύρινα μέτωπα στις πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας.

Πολλά μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα και εκφράζονται φόβοι ότι αν δεν τεθούν σύντομα υπό έλεγχο οι πυρκαγιές θα προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές. Μάλιστα οι Αρχές έχουν εκδόσει ήδη ανακοινώσεις για εκκένωση οικισμών που αναμένεται να πληγούν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Νότια Αυστραλία η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική όπως και πριν 30 χρόνια όταν έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Στην περιοχή Άντελάιντ Χιλς, έξω από την Αδελαΐδα, εκφράζονται φόβοι ότι κάηκαν πολλά σπίτια.

Σπίτια φαίνεται να κάηκαν και στη Βικτόρια, όπου υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στη Μόρνινγκτον Πενίνσουλα, έξω από τη Μελβούρνη, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην περιοχή ζουν και πολλοί Έλληνες.

Χθες και σήμερα η Βικτόρια και η Νότια Αυστραλία «ψήθηκαν» με θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα σημειώθηκε ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας. Μέσα σε λίγη ώρα το θερμόμετρο από τους 42 βαθμούς έπεσε στους 20 στο Χόρσαμ. Το ίδιο και σε άλλες περιοχές.

Από τους κεραυνούς που ακολούθησαν προκλήθηκαν πολλές πυρκαγιές που πήραν μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων και η νύχτα αναμένεται να είναι εφιαλτική.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.