Quantcast
Αυτοί είναι οι 15 «κροίσοι» του λιανεμπορίου- Δείτε την περιουσία τους - enikonomia.gr
share

Αυτοί είναι οι 15 «κροίσοι» του λιανεμπορίου- Δείτε την περιουσία τους

δημοσιεύτηκε:

Το λιανεμπόριο είναι μια τεράστια και επικερδής βιομηχανία. Οι διεθνείς πωλήσεις του retail έπιασαν το «ταβάνι» των 24 τρις δολ. το 2015 και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά 3,2% εφέτος, καθιστώντας τους μεγιστάνες που ελέγχουν τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ακόμη πιο πλούσιους.

Το Business Insider παρουσιάζει τους 15 πλουσιότερους επιχειρηματίες με δραστηριότητα στο λιανεμπόριο διεθνώς. Ποιοι είναι αυτοί;

Στην 15η θέση βρίσκεται ο Leonardo Del Vecchio της Luxoticca Group με περιουσία 19,7 δισ. δολ. Στην 14η ο Dieter Schwarz της γερμανικής αλυσίδας Lidl με περιουσία 20,9 δις, ακολουθούν οι Phil Knight του αθλητικού κολοσσού Nike με 25,7 δις, Jack Ma της Alibaba με 26,5 δις, Stephan Persson της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης H&M με 26,7 δις, Forrest, Jacqueline, and John Franklyn Mars της ομώνυμης εταιρίας με 28,6 δις έκαστος, Bernard Arnault της Louis Vuitton με 28,9 δισ. δολ.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Alice Walton της Walmart με 33,2 δισ. δολ. Rob Walton επίσης της Walmart με 33,5 δις, Jim Walton με 33,8 δις, Ingvar Kamprad της σουηδικής ΙΚΕΑ με 39,3 δις, Jeff Bezos της Amazon με 56,6 δις.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ισπανός Amancio Ortega του ομίλου Inditex με τα Zara και με περιουσία 66,8 δις δολ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.