Quantcast
Αύξηση 13,7% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην ΕΕ τον Νοέμβριο - enikonomia.gr
share

Αύξηση 13,7% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην ΕΕ τον Νοέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 13,7% τον Νοέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάρη στην ισχυρή αύξηση των ταξινομήσεων – με εξαίρεση τη Volkswagen – στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Έχοντας ήδη απορροφήσει 1,08 εκατ. επιβατικά οχήματα τον περασμένο μήνα, η ευρωπαϊκή αγορά έχει ήδη υπερβεί το ενδεκάμηνο τους όγκους για το σύνολο του 2014, στα 12,6 εκατ. αυτοκίνητα.

Από τον Ιανουάριο, έχει καταγράψει αύξηση κατά 8,7%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Ο όμιλος Volkswagen φάνηκε να συνεχίσει να υφίσταται τις εμπορικές συνέπειες του σκανδάλου με τις παραποιημένες τιμές εκπομπής ρύπων στα οχήματα ντίζελ που ξέσπασε στα μέσα Σεπτεμβρίου και που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της ενώ ανάγκασε την εταιρία να ανακοινώσει μια μαζική εκστρατεία ανακλήσεων.

Η γερμανική εταιρία κατέγραψε αύξηση μόνο κατά 4,1%, το ένα τρίτο του συνολικού ρυθμού, ενώ τα αυτοκίνητα που φέρουν το εμπορικό σήμα της Volkswagen σημείωσαν αύξηση κατά 2,8%.

Η Volkswagen παραμένει μακράν ο κορυφαίος ευρωπαϊκός όμιλος, αλλά η θέση της έχει περιοριστεί συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2014: κατέχει μερίδιο αγοράς 24,3% συγκριτικά με 26,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ανάμεσα στις χώρες που συνέβαλαν περισσότερο στην αύξηση του Νοεμβρίου περιλαμβάνονται η Ισπανία (+25,4%) και η Ιταλία (+23,5%).

Στη Γαλλία καταγράφηκε αύξηση 11,3% ενώ στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της ΕΕ βάσει όγκου, αύξηση κατά 8,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Για το ενδεκάμηνο, η Ισπανία (+20,9%) και η Ιταλία (+15,5%) συνεχίζουν να έχουν την πρώτη θέση, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία (και οι δύο καταγράφοντας αύξηση κατά 6,2%) καθώς και τη Γερμανία (+5,4%).

Από την αρχή του έτους, ο όμιλος Volkswagen παραμένει ο πρωταθλητής στην Ευρώπη, με την πώληση 3,1 εκατ. αυτοκινήτων.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε ελαφρώς: βρίσκεται στο 6,2% το ενδεκάμηνο, 2,5 μονάδες κάτω από τη γενικότερη τάση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.