Quantcast
Αύξηση τζίρου αναμένουν το 2015 οι γερμανικές επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Αύξηση τζίρου αναμένουν το 2015 οι γερμανικές επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Oi περισσότερες επιχειρήσεις στη Γερμανία εκτιμούν ότι θα κατορθώσουν να αυξήσουν τους τζίρους τους το 2015, όπως κατέδειξε η δημοσκοπική έρευνα των οικονομικών ενώσεων της χώρας, που συντάσσει ετησίως το Ινστιτούτο της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία .

Όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο διευθυντής του ινστιτούτου Μίχαελ Χούτερ, «Συμπεριλαμβάνουμε όλους τους κλάδους της γερμανικής οικονομίας. Δεν βασιζόμαστε σε εκτιμήσεις μεμονωμένων επιχειρήσεων, αλλά λαμβάνουμε υπόψη μας τα στοιχεία των οικονομικών ενώσεων. Από αυτά προκύπτει μία εικόνα που επιτρέπει μία διεξοδικότερη εκτίμηση του επιχειρηματικού κλίματος στην αλλαγή της χρονιάς».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αναφορές για τις εξελίξεις στον επενδυτικό τομέα και στο πεδίο της απασχόλησης το 2015 είναι σχεδόν ταυτόσημες με τις περσινές, παρουσιάζοντας μία εικόνα δυναμισμού. Κατά τον κ. Χούτερ, αυτό δεν αποτελεί αντίφαση στις επιφυλάξεις που διατυπώνουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες επηρεάζονται, όπως αναφέρει, κυρίως από τις γεωπολιτικές κρίσεις, όπως αυτή που εξελίσσεται στην Ουκρανία.

Πάντως, εκπρόσωποι ορισμένων οικονομικών κλάδων ατενίζουν με σαφή αισιοδοξία το 2015. Ο κλάδος της κατασκευής μηχανών και εγκαταστάσεων αναμένει αύξηση των παραγγελιών από τις δύο μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της Γερμανίας, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Και η οικοδομική βιομηχανία εκτιμά ότι ο τζίρος της θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το νέο έτος.

Μόλις τέσσερεις κλάδοι προβλέπουν μείωση του τζίρου τους. Ανάμεσά τους ο χρηματοπιστωτικός τομέας, που επικαλείται τον συγκριτικά χαμηλό όγκο επενδύσεων στη Γερμανία, το εξαιρετικά χαμηλό βασικό επιτόκιο δανεισμού και τις ολοένα αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.