Quantcast
Μπάιντεν: Έρχεται πιο αυστηρό πλαίσιο για τις τράπεζες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank - enikonomia.gr
share

Μπάιντεν: Έρχεται πιο αυστηρό πλαίσιο για τις τράπεζες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται πιο αυστηρό πλαίσιο για τις τράπεζες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Τράπεζα (SBNY.O).

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε πως θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τις τράπεζες μετά τη πτώχευση των εκ των μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ. Αυτό έχει να γίνει από την οικονομική κρίση του 2008. «Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τον κλάδο, προκειμένου να περιοριστούν τέτοιου είδους χρεοκοπίες, αλλά και να προστατευθούν οι  θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σε μικρές τράπεζες», είπε.

Ωστόσο το Κογκρέσο δεν αναμένεται να  εγκρίνει χωρίς αντιρρήσεις το αυστηρότερο πλαίσιο που ο επιδιώκει  ο  Μπάιντεν  για τις  τράπεζες. Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι διευθυντές  αυτών των τραπεζών θα απολυθούν και οι επενδυτές θα χάσουν τα χρήματα τους. «Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο και εάν αυτό δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα , τότε οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το Reuters.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.