Quantcast
Μπάιντεν: Θα καλέσει το Κογκρέσο να τερματίσει τις ομαλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Μπάιντεν: Θα καλέσει το Κογκρέσο να τερματίσει τις ομαλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Τον τερματισμό των ομαλών εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία θα ζητήσει σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την επιβολή επιπρόσθετων, τιμωρητικών δασμών στις ρωσικές εισαγωγές σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πέντε άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Με την κίνηση αυτή ο Μπάιντεν προσπαθεί να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να λήξει τον μεγαλύτερο πόλεμο που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η Ρωσία ήταν ο 26ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς γινόντουσαν συναλλαγές μεταξύ των χωρών αξίας περίπου 28 δισ. δολαρίων , σύμφωνα με το γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ.

Πού θα μπορούσαν να επιβληθούν υψηλότεροι δασμοί

Υψηλότερους δασμούς θα μπορούσαν να επιβληθούν μεταξύ άλλων στη Ρωσία σε ορυκτά καύσιμα, σε πολύτιμα μέταλλα , σε σίδηρο, σε χάλυβα, σε λιπάσματα και ανόργανα χημικά, εάν το Κογκρέσο αποφασίσει να ανακαλέσει το καθεστώς του έθνους για το εμπόριο της Ρωσίας

Πηγή : economictimes .indiatimes.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.