Quantcast
Baird: Best buy oι τραπεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Baird: Best buy oι τραπεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν και τώρα η έρευνα της Baird το επιβεβαιώνει: Οι τραπεζικές μετοχές αποτελούν την καλύτερη αγορά.

Η καλύτερη στρατηγική για τους επενδυτές, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η αγορά τραπεζικών μετοχών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν χρειάζεται να βελτιώσουν τς οικονομικά τους μεγέθη για να φτάσουν τους στόχους κερδοφορίας που έχουν θέσει.

Η Baird συγκέντρωσε λοιπόν τις πέντε top μετοχές για αγορά το 2015, που αξιολογεί με Overweight. Και όλες, φυσικά, είναι τραπεζικές.

1.Η Capital One Financial είναι μια δημοφιλής τραπεζική μετοχή, την οποία και η ίδια η Baird  αγοράζει. Η τράπεζα έχει συνολικές καταθέσεις 205,9 δισ. δολαρίων, περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 298,3 δισ. δολαρίων και διανείμει μέρισμα 1,5% στους μετόχους της. Η  Baird της δίνει τιμή στόχο τα 92,26 δολάρια.

2.  Η πρόσφατη διόρθωση στην μετοχή της Fifth Third Bancorp δίνει στους επενδυτές σταθερή απόδοση. Η εταιρεία ανακοίνωσε το καλοκαίρι αύξηση 8,3% στο μέρισμα τριμήνου της ενώ προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών 8 εκατ. τεμαχίων. Η  Baird της δίνει τιμή στόχο τα 23 δολάρια.

3. Η JPMorgan Chase & Co. αναμένεται να επωφεληθεί από την ανάπτυξη των εμπορικών της δανείων και την ανάκαμψη των κεφαλαιακών της δαπανών. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διανείμει μέρισμα 2,6% στους μετόχους της ενώ η Baird της δίνει τιμή στόχο τα 67 δολάρια.

4.Μια από τις πιο επιθετικές αγορές της Baird αποτελεί η μετοχή της PNC Financial Services, μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες πολυεθνικές στον τομέα των χρηματοπιστωτικών  υπηρεσιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και παραμένει έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην αμερικανική αγορά. Οι μέτοχοι της εταιρείας λαμβάνουν μέρισμα 2,3%. Η Baird της δίνει τιμή στόχο τα 90 δολάρια.

5. Τέλος, για τη Wells Fargo & Co.  η Baird εκτιμά ότι είναι από τις τράπεζες που θα ωφεληθούν από την αύξηση των επιτοκίων που επίκειται από τη Fed. H τράπεζα έχει μετατραπεί σταδιακά σε έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους στεγαστικών δανείων ενώ αποτελεί και μία από τις αγαπημένες μετοχές του  Warren Buffett. Οι μέτοχοί της λαμβάνουν μέρισμα 2,6% ενώ η τιμή στόχος από την Baird   βρίσκεται στα 55 δολάρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.