Quantcast
Βαλς: «Κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων από τρομοκράτες» - enikonomia.gr
share

Βαλς: «Κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων από τρομοκράτες»

δημοσιεύτηκε:

Σε ομιλία του το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς δεν απέκλεισε τίποτα όσον αφορά τους κινδύνους που διατρέχει η Γαλλία.

Με ύφος πολύ σοβαρό μίλησε για έναν νέο πόλεμο όπου «ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο.

Έναν πόλεμο διαφορετικό από αυτούς που μας έχει συνηθίσει η ιστορία, έναν πόλεμο μέσα και έξω από τη χώρα, όπου δεν υπάρχουν όρια για τη μακάβρια φαντασία», η οποία θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και στη χρήση χημικών ή βακτηριολογικών όπλων.

«Η Γαλλία δέχεται χτύπημα από έναν ολοκληρωτισμό όχι γι’ αυτό που κάνει αλλά για αυτό που είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Αυστηρότερα μέτρα

Στη συνέχεια κάλεσε τους βουλευτές να συνεργασθούν σύσσωμοι για την υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας, στην οποία έχει εντάξει πολλές τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

Άμεσα η κυβέρνηση εγκρίνει την οπλοφορία των αστυνομικών και εκτός ωραρίου εργασίας ενώ συζητείται και η οπλοφορία της δημοτικής αστυνομίας.

Επίσης αποφάσισε τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής και υποστήριξης νέων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και επιθυμούν να βγουν από τους κύκλους της τρομοκρατίας.

Το εν λόγω κέντρο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει με κανέναν τρόπο τη φυλακή για τους πραγματικούς τζιχαντιστές υπογράμμισε. Οι καιροί έχουν αλλάξει και κανένα από τα ισχύοντα άρθρα του συντάγματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της νέας τεχνολογίας με την οποία διεξάγεται ο νέος πόλεμος.

Γι’ αυτό και προετοιμάζεται άμεσα η αναθεώρηση του συντάγματος. Και ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χρησιμοποιεί τον γενικό όρο «τρομοκράτες», ο πρωθυπουργός Βαλς κατονομάζει τον εχθρό ως «Ισλαμιστές τρομοκράτες και συγκεκριμένα σαλαφιστές», δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των τζαμιών που τους υποδέχονται.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.