Quantcast
Βέμπερ (ΕΛΚ): Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει είναι δεσμευμένη από τις συμφωνίες - enikonomia.gr
share

Βέμπερ (ΕΛΚ): Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει είναι δεσμευμένη από τις συμφωνίες

δημοσιεύτηκε:

Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, θα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, τόνισε σε δηλώσεις του στο EurActiv.gr ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οι Έλληνες θα εκλέξουν μια νέα κυβέρνηση και όχι νέο κράτος, τόνισε, ενώ ρωτηθείς σχετικά με τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία και τι σημαίνει αυτό για τις πολιτικές λιτότητας, ο γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποφασίζεται από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τους ψηφοφόρους».

«Πρέπει να περιμένουμε με σεβασμό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του ελληνικού λαού. Για μένα είναι σαφές ότι οι Έλληνες θα εκλέξουν ένα νέο κοινοβούλιο, μια νέα κυβέρνηση, αλλά δεν εκλέγουν μια νέα χώρα», υπογράμμισε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα έχει δεσμεύσεις και συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Αυτό σημαίνει ότι οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους πρέπει να γίνουν σεβαστές και να εφαρμοστούν και από τις επόμενες κυβερνήσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η απόφαση είναι στα χέρια των ελλήνων ψηφοφόρων σχετικά με ποιο δρόμο επιθυμούν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.