Quantcast
Bild: 65 δισ. δολ. μπορεί να «στοιχίσει» στο VW Group το ειδικό λογισμικό - enikonomia.gr
share

Bild: 65 δισ. δολ. μπορεί να «στοιχίσει» στο VW Group το ειδικό λογισμικό

δημοσιεύτηκε:

Διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων δολαρίων θα κοστίσει στο VW Group το σκάνδαλο του ειδικού λογισμικού μείωσης εκπομπών καυσαερίων που φέρουν τα γερμανικά αυτοκίνητα εκτιμά η Bild.

Ειδικότερα σε άρθρο της αναφέρεται πως αρκετά κράτη απαιτούν από τον γερμανικό όμιλο να επιστρέψει τις κρατικές επιδοτήσεις που είχαν δώσει ως μπόνους απόσυρσης για την απόκτηση «καθαρών» αυτοκινήτων ενώ από την άλλη μεριά το VW Group βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με αγωγές, μηνύσεις, ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων και βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο πτώσης των πωλήσεων.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία έχουν ήδη προβεί σε αγωγές εναντίον του γερμανικού ομίλου ενώ στην Αυστραλία οι Αρχές εξετάζουν να επιβάλουν πρόστιμο 750.000 δολαρίων για κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στη χώρα τους!

Σύμφωνα με αναλυτές το VW Group έχει ήδη προβλέψει 6,5 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις ωστόσο εκτιμούν πως ο όμιλος θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρήματα και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στη Bild «θα αναγκαστεί να “επιτεθεί” στα αποθεματικά της»…

 

Τρομακτικοί αριθμοί!

Η Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) εκτιμά το σύνολο των ζημιών μπορεί να ξεπεράσει τα 47 δισ. ευρώ.
Από την άλλη μεριά αναλυτές στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για 16 δισ. δολ. για καταβολή προστίμων και επιπλέον 10 δισ. δολ. για την επαναγορά των ελλατωματικών οχημάτων.

Συνολικά λοιπόν οι αναλυτές εκτιμούν πως το συνολικό κόστος για τον όμιλο VW μπορεί να ξεπεράσει τα 65 δισ. δολ. κόστος το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πώληση μεμονωμένων σημάτων του ομίλου κυρίως των πολυτελών Lamborghini ή Bentley…

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.