Quantcast
Bitcoin: "Βουτιά" στην τιμή του - Το σχέδιο Μπάιντεν που προκαλεί ανησυχίες - enikonomia.gr
share

Bitcoin: “Βουτιά” στην τιμή του – Το σχέδιο Μπάιντεν που προκαλεί ανησυχίες

δημοσιεύτηκε:

Βουτιά έκανε η τιμή του bitcoin λόγω των ανησυχιών ότι το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν για αύξηση της φορολογίας των κεφαλαιακών κερδών θα περιορίσει τις επενδύσεις σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού.
Συγκεκριμένα, η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος μειώθηκε 7% και διαμορφώθηκε στα 48.176 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου. Πάντως η τιμή του bitcoin αναμένεται να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 15%, αν και εξακολουθεί να είναι 65% υψηλότερη σε σχέση με την αρχή του έτους.
Ενώ την ίδια ώρα τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα Ether και XRP κατέγραψαν απώλειες περίπου 10%. Συγκεκριμένα, η τιμή του ether μειώθηκε περισσότερο από 10% σε σχέση με χθες στα 2.107 δολάρια, μία ημέρα μετά το σκαρφάλωμά της στο επίπεδο – ρεκόρ των 2.645,97 δολαρίων.

Τι λένε οι αναλυτές για τα κρυπτονομίσματα
Χρηματιστές και αναλυτές ανέφεραν ότι οι μειώσεις είναι πιθανόν να είναι προσωρινές, καθώς αυξάνεται σταθερά η αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων ως νόμιμης κατηγορίας στοιχείων ενεργητικού από τους μικρούς και τους θεσμικούς επενδυτές.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.