Quantcast
Blanchard (ΔΝΤ): Δάνεια προς την Ελλάδα μόνο εφόσον υπάρξει αξιόπιστο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Blanchard (ΔΝΤ): Δάνεια προς την Ελλάδα μόνο εφόσον υπάρξει αξιόπιστο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή γραμμή εξακολουθεί να τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας πως η παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα προϋποθέτει την εφαρμογή ενός αξιόπιστου προγράμματος.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Ol. Blanchard κατέστησε σαφές πως η παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα απαιτεί τη συμφωνία και εφαρμογή ενός αξιόπιστου προγράμματος.

«Η Ελλάδα δεν θα λάβει περισσότερα χρήματα, εάν δεν υπάρξει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα» διέτεινε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΔΝΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τότε το Ταμείο δεν θα καταβάλλει το μερίδιο που του αναλογεί, από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους για τις διαθέσεις του ΔΝΤ στο Eurogroup της Ρίγας (24 Απριλίου), ο Τόμσεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να αποχωρήσει από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Να σημειωθεί εδώ πως το 50% περίπου της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που πρέπει να λάβει από τους δανειστές η Ελλάδα αφορά τη συνεισφορά του ΔΝΤ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους, αρνούνται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, τόσο σε όρους χορήγησης κεφαλαίων, όσο και σε επίπεδο πολιτικής στήριξης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.