Quantcast
Bloomberg: Η ΕΕ προτρέπει τον κ. Τσίπρα να χαλιναγωγήσει τις φιλοδοξίες του - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η ΕΕ προτρέπει τον κ. Τσίπρα να χαλιναγωγήσει τις φιλοδοξίες του

δημοσιεύτηκε:

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προέτρεψαν τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, να οπισθοχωρήσει στις φιλοδοξίες του, σχετικά με την μείωση της λιτότητας στην Ελλάδα, καθώς μετοχές και ομόλογα υποχώρησαν, αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

Αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες ως τη Βιέννη έκαναν δηλώσεις, αφότου ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά εναντιώθηκε στη λιτότητα που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για την παροχή πακέτου βοήθειας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις σύγκρουσης, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζουν εκτάκτως οι Υπουργοί Οικονομικών, ώστε να συζητήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να υποθέτει ότι το συνολικό κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό ώστε η Ευρωζώνη να εγκρίνει όλη την κυβερνητική ατζέντα του κ. Τσίπρα χωρίς να θέσει περιορισμούς» δήλωσε σε δημοσιογράφους κοντά στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker.

Ενώ η Ελλάδα ωθεί την τρόικα των επίσημων πιστωτών στην αναίρεση των μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση επίσης χρειάζεται βοήθεια ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Δίχως παραχωρήσεις, η κυβέρνηση θα ξεμείνει από χρήματα πριν το τέλος Μαρτίου, εξαναγκάζοντας τον κ. Τσίπρα, είτε να ενδώσει στις Ευρωπαϊκές επιταγές, είτε να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα.

Ωστόσο, πίσω από τη ρητορική, η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει έναν πιο συνεργατικό τόνο στις πρόσφατες συνομιλίες με τους δανειστές της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχο που εκπροσωπεί τους πιστωτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.