Quantcast
Bloomberg: Ο Τσίπρας αναζητά την στήριξη των κομμάτων - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Τσίπρας αναζητά την στήριξη των κομμάτων

δημοσιεύτηκε:

Ο Τσίπρας αναζητά εσωτερική στήριξη, καθώς η πιθανότητα η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα αυξάνεται διαρκώς, υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg, ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα διεκδικήσει τη στήριξη των ελληνικών κομμάτων, ενόσω η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη στάση πληρωμών.

Κύριος παράγοντας για τη δυσμενή πορεία των πραγμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg, συνιστά η κακοφωνία των Ελλήνων υπουργών, οι οποίοι φάσκουν και αντιφάσκουν.

«Η χρήση δύο γλωσσών από την ελληνική κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξεως» σημειώνει ο Αρ. Χατζής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται στην Κίνα και κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις, δεν μπορείς να τον αμφισβητείς πριν καν επιστρέψει στην Ελλάδα» τονίζει εν συνεχεία ο Έλληνας καθηγητής.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει από το βήμα της Βουλής, πως η κυβέρνηση έχει «κόκκινες» γραμμές και πως δεν πρόκειται να λάβει υφεσιακά μέτρα, όπως η μείωση συντάξεων και η απελευθέρωση των απολύσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.