Quantcast
Bloomberg: Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Κλιμακώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, καθώς έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την 5η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αθήνα και θεσμοί κλιμακώνουν τις συζητήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και η διαφορά θέσεων σε καίρια ζητήματα της διαπραγμάτευσης οδήγησαν την ελληνική οικονομία εκ νέου στην ύφεση.

Κι ενώ απομένουν μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την επίσημη εκπνοή του ελληνικού προγράμματος, κορυφαίοι αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών διαμηνύουν πως είναι αναγκαία η επίτευξη μιας τεχνικής φύσεως συμφωνίας μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης είχε δηλώσει στις 28 Μαΐου πως μια τεχνικής φύσεως συμφωνία της κυβέρνησης με τους τεχνοκράτες των θεσμών είναι εφικτή μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου, ήτοι μέχρι σήμερα.

Αντίστοιχη αισιοδοξία είχε εκφράσει και η κυβέρνηση κι άλλες φορές στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, για να την απορρίψουν οι δανειστές, αξιώνοντας μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.