Quantcast
Bloomberg: Τέσσερις χώρες πλήρωσαν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Τέσσερις χώρες πλήρωσαν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο

δημοσιεύτηκε:

Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου φέρεται να πλήρωσαν τη Ρωσία σε ρούβλια, σύμφωνα με τοBloomberg. Πηγή προσκείμενη στην Gazprom σημείωσε ότι δέκα αγοραστές άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου έχουν πληρώσει ήδη σε ρούβλια τις προμήθειες, όπως απαίτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε πηγή προσκείμενη στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom PJSC.

Ακόμη και αν άλλοι αγοραστές απορρίψουν τους όρους του Κρεμλίνου για πληρωμές σε ρούβλια, δεν προβλέπονται άλλες διακοπές, μετά την αναστολή της ροής φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, μέχρι τις επόμενες πληρωμές σε ρούβλια που αναμένεται να καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, είπε η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας, η οποία πρόσθεσε ότι ήδη δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank, η οποία δεν εντάχθηκε στον αποκλεισμό από το Swift.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει απαιτήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα ώστε να προχωρούν στις πληρωμές με ρούβλια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.