Quantcast
BofA: Η Βρετανία κινδυνεύει να γίνει Γαλλία αν σχηματιστεί κυβέρνηση Εργατικών - enikonomia.gr
share

BofA: Η Βρετανία κινδυνεύει να γίνει Γαλλία αν σχηματιστεί κυβέρνηση Εργατικών

δημοσιεύτηκε:

Μία ενδεχόμενη νίκη των Εργατικών στις εκλογές του Μαΐου θα έφερνε την βρετανική οικονομία αντιμέτωπη με προβλήματα όπως αυτά της Γαλλίας, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America Merrill Lynch.

Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως ο Εντ Μίλιμπαντ σχεδιάζει σημαντικές παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, δεσμεύοντας τις επιχειρήσεις με γραφειοκρατικά μέσα και αποθαρρύνοντας την υλοποίηση επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως μία κυβέρνηση στην οποία θα είχαν τον πρώτο λόγο οι Εργατικοί θα έδινε μεγάλη σημασία στην εργατική νομοθεσία και θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα όπως το ωράριο εργασίας, οι συμβάσεις και ο κατώτατος μισθός-ζητήματα που στην Γαλλία δεν αγγίζει η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία αυτά, οδηγούν τους αναλυτές της Bank of America στο συμπέρασμα πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί σημαντικά με τους Εργατικούς στην κυβέρνηση και μάλιστα πρόκειται για την τελευταία σε μία σειρά εκθέσεων που αναφέρεται στο πλήγμα που θα δεχτούν οι βρετανικές επιχειρήσεις, αν έρθουν οι Εργατικοί στην εξουσία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.