Quantcast
Βουλγαρία: Μισό δισ. λέβα «κοστίζει» στην κυβέρνηση το παράνομο εμπόριο τσιγάρων - enikonomia.gr
share

Βουλγαρία: Μισό δισ. λέβα «κοστίζει» στην κυβέρνηση το παράνομο εμπόριο τσιγάρων

δημοσιεύτηκε:

Το μερίδιο του παράνομου εμπορίου στην αγορά τσιγάρων της Βουλγαρίας αυξήθηκε πέρυσι στο 20%, ποσοστό που “μεταφράζεται” σε περίπου μισό δισεκατομμύριο λέβα (γύρω στα 250 εκατ. ευρώ) σε χαμένα έσοδα για τη βουλγαρική κυβέρνηση από φόρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Κέντρου για τη Μελέτη της Δημοκρατίας -μια μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα τη Σόφια- περίπου 2,8 δισεκατομμύριο τσιγάρα πωλήθηκαν, πέρυσι, παράνομα στη Βουλγαρία, όπως μετέδωσε η βουλγαρική τηλεόραση bTV.

Η πόλη του Σλίβεν, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, ήταν στην κορυφή των “κέντρων” παράνομης πώλησης τσιγάρων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, και ακολουθεί το Σβίλενγκραντ, στα σύνορα με την Τουρκία, το Σαντάνσκι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, και το Πάζαρτζικ, στη νότια Βουλγαρία.

 Βάσει της έρευνας, 15.000 Βούλγαροι εμπλέκονται στο παράνομο εμπόριο τσιγάρων, “εξυπηρετώντας” τις ανάγκες περίπου 400.000 καπνιστών.Τα παράνομα τσιγάρα που διατίθενται στη “μαύρη αγορά” φτιάχνονται κυρίως στη Βουλγαρία, αλλά και οι παράνομες εισαγωγές καπνού σημείωσαν μεγάλη αύξηση πέρυσι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.