Quantcast
Βρετανία: Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν το 2016 - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν το 2016

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα της Αγγλίας ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια στις αρχές του 2016. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η αναταραχή στην Κίνα δεν επηρεάζει τους φορείς.

Η αναταραχή στην Κίνα δεν επηρεάζει την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια στις αρχές του 2016, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμβουλεύτηκε το Bloomberg. Η πλειοψηφία των ειδικών τόνισε πως η αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τους αξιωματούχους από το να αφαιρέσουν το έκτακτο κίνητρο που είχε θεσπιστεί το 2009.

«Δεν πιστεύω ότι τα γεγονότα στην Κίνα σήμερα είναι αρκετά ανησυχητικά ώστε να προκαλέσουν μια αλλαγή στο σκεπτικό (της Τράπεζας)», τόνισε ο Peter Dixon, παγκόσμιος οικονομολόγος της Commerzbank, προσθέτοντας πως «οι ανησυχίες στην αγορά μεγαλοποιούν την έκταση της κινεζικής οικονομικής επιβράδυνσης».

Ο Martin Weale έγραψε στην εφημερίδα The Scotsman ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια «σχετικά σύντομα» γιατί ο πληθωρισμός θα είναι μάλλον πάνω από το στόχο του 2% σε δύο ή τρία χρόνια, ενώ η Kristin Forbes υποστήριξε πως τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν «νωρίτερα παρά αργότερα».

Πάντως, η πλειοψηφία των οικονομολόγων υπογράμμισε πως ο Ian Alexander McCafferty, της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, πιέζει για αύξηση στο τέλος του χρόνου, ενώ εκτίμησε πως τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος της επιτροπής θα έχει πάρει το μέρος του μέχρι το Δεκέμβριο.

 

Πηγή: Euro2day

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.