Quantcast
CBRE: Επενδύσεις 20 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία το 2015 - enikonomia.gr
share

CBRE: Επενδύσεις 20 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία το 2015

δημοσιεύτηκε:

Επενδύσεις ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων  προβλέπεται να γίνουν σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία το 2015 από τα θεσμικά κεφάλαια της Ασίας, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της CBRE.

Αναλυτικότερα, οι επενδύσεις  των ασιατικών κεφαλαίων σε ακίνητα της Ευρώπης αυξήθηκαν (90%) το 2014 έναντι του 2013 και κατά 20% σε παγκόσμιο επίπεδο. Υποστηρίζεται ότι η αύξηση των ασιατικών επενδύσεων διεθνώς τροφοδοτείται από την απελευθέρωση του εσωτερικού ελέγχου που διέπει τις επενδύσεις προς το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων οι εξαγορές ξενοδοχείων από τους επενδυτές της Ασίας θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και κατά 58% το 2015 στην Ευρώπη, όπως εκτιμά η έρευνα της CBRE.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα αποτελούν ιδανική κατηγορία τοποθετήσεων για τις ασφαλιστικές εταιρίες της Ασίας, καθώς διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό τους με επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.

Ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ασιατών επενδυτών βρίσκονται τα ξενοδοχεία  του Παρισιού, της Φρανκφούρτης και κυρίως του Λονδίνου.

Μάλιστα η CBRE προβλέπει ότι οι ασιατικές ασφαλιστικές εταιρίες θα αυξήσουν σε 180 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018 τις επενδύσεις σε ακίνητα στο εξωτερικό, από 114 δισεκατομμύρια δολάρια που  είχαν καταγραφεί  το 2013.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.