Quantcast
CBRE Hotels: Αύξηση 50% κατέγραψαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία το 2014 - enikonomia.gr
share

CBRE Hotels: Αύξηση 50% κατέγραψαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία το 2014

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 50% σημείωσαν οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην νότια Ευρώπη το 2014 σε σχέση με πέρυσι, καθώς επενδύθηκαν 16,8 δισεκατομμύρια ευρώ (αύξηση 30% σε σχέση με το 2013)  σε Ευρώπη και  Μέση  Ανατολή, σύμφωνα με την έκθεση CBRE Hotels.

Πέρα από την ανάπτυξη που σημειώθηκε στην Νότια  Ευρώπη, ανοδική τροχιά σημείωσαν και οι ξενοδοχειακές επενδύσεις καταγράφηκε και στην Σκανδιναβία (89%) αλλά και στην Γερμανία της τάξεως (74%).

Παράλληλα ο διευθυντής του τμήματος Information and Intelligence της CBRE Hotels για την περιοχή EMEA, Τζόε Στάθερ εκτιμά ότι οι ξενοδοχειακές επενδύσεις  θα αυξηθούν περαιτέρω  στην Ευρώπη το 2015 ενώ επισημαίνει το ενδιαφέρον θα αυξηθεί κυρίως από τους επενδυτές της Ασίας.

Μεταξύ άλλων οι τρεις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο των καταγεγραμμένων μεγεθών (62%).

Μάλιστα το 2014, το Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε να προσελκύει τα υψηλότερα επίπεδα ξενοδοχειακών επενδύσεων, λαμβάνοντας μερίδιο 36% στα επενδυτικά μεγέθη.

Η τάση αυτή ενισχύθηκε από τις μεγάλες συμφωνίες χαρτοφυλακίου, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η εξαγορά του χαρτοφυλακίου της QMH από την Marathon τον Αύγουστο και η αγορά του χαρτοφυλακίου της LRG από την Kew Green.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο 2015. Η Γερμανία εξασφάλισε το δεύτερο καλύτερο μερίδιο των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας τη θέση της Γαλλίας.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το 2014 έγειρε επίσης ανησυχίες σχετικά με τα μειούμενα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) ειδικά στη γαλλική πρωτεύουσα, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η Γαλλία.

Αυτό είχε  σχετικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική και καταναλωτική ζήτηση. Παρόλα αυτά  το Παρίσι συνεχίζει να έχει την υψηλότερη επίδοση RevPAR στην Ευρώπη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.