Quantcast
Χρυσός: Σε νέο ιστορικό -ρεκόρ η τιμή του -Πού φτάσει το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους αναλυτές - enikonomia.gr
share

Χρυσός: Σε νέο ιστορικό -ρεκόρ η τιμή του -Πού φτάσει το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα η τιμή του χρυσού καθώς ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί το Μάρτιο .Όπως δείχνουν τα στοιχεία του investing.com,η τιμή του χρυσού ξεπέρασε στις 9.16 π.μ  τα 2.200 δολάρια ανά ουγγιά και συγκεκριμένα ανήλθε στα 2.209,15  δολάρια ανά ουγγιά.  Αυτό συνέβη λόγω  του ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια της φέτος, όπως επιβεβαίωσε χθες η ίδια αμερικανική κεντρική τράπεζα αλλά και λόγω του εξασθενημένου δολαρίου.

 

Νωρίτερα ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο έως και 1,6% και ανήλθε στα 2.220,89 δολάρια ανά ουγγιά  ενώ στις 7:15 π.μ στη Σιγκαπούρη διαπραγματευόταν  2.202,31 δολάρια ανά ουγγιά όπως μετέδωσε το www.bnnbloomberg.ca

Δείτε αναλυτικά τον σχετικό πίνακα του investing

 

Xρυσός: Πόσο θα αυξηθεί η  τιμή του επόμενο διάστημα

Την πρόβλεψη του για το πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του χρυσού το επόμενο διάστημα έκανε  στο www.cnbc.com ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών εμπορευμάτων στη Citi της Βόρειας Αμερικής, Aakash Doshi. Όπως είπε η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να αυξηθεί στα 2.300 δολάρια ανά ουγγιά στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια το διάστημα αυτό. Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο χρυσός γίνεται ακόμη πιο ελκυστική επένδυση από ό,τι τα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα. Αυτό γίνεται επειδή τα επιτόκια μειώνονται.

Στο θέμα του χρυσού αναφέρθηκε και η Macquarie. Όπως εκτίμησε, η τιμή του χρυσού θα φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Οι κεντρικές τράπεζες που αγόρασαν την τιμή του χρυσού σε ιστορικά επίπεδα χρυσού τα τελευταία 2 χρόνια εξακολουθούν να είναι  οι ισχυροί αγοραστές και το 2024»  είπε ο επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών, Shaokai Fan μιλώντας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο  Χρυσού. Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κυρίως λόγω αυτού παρά τα υψηλά επιτόκια και το ισχυρό δολάριο, εκτίμησαν οι αναλυτές της αγοράς μιλώντας στο CNBC. Ωστόσο τα υψηλότερα επιτόκια περιορίζουν την ελκυστικότητα του χρυσού ως asset σε σύγκριση με τα ομόλογα. Επίσης η ζήτηση του χρυσού έγκειται και στο ότι θεωρείται μια ασφαλή επένδυση εν μέσω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων. «Την τελευταία δεκαετία οι δύο μεγαλύτεροι αγοραστές του χρυσού ήταν η Ρωσία και η Κίνα », δήλωσε μεταξύ άλλων  ο Doshi.

 

Το πολύτιμο μέταλλο

Μάλιστα από τα μέσα Φεβρουαρίου, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει άλμα σχεδόν κατά 12%. Τα ασιατικά χρηματιστήρια και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν σημαντική άνοδο και το δολάριο υποχώρησε αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων κατά το 2024 παρά τον επίμονο πληθωρισμό.

ς.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.