Quantcast
Citigroup: Προβλέπει συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές - enikonomia.gr
share

Citigroup: Προβλέπει συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές

δημοσιεύτηκε:

Σε συμφωνία για τη συνέχεια της διάσωσης  και για αποφευχθεί το Grexit και η χρεοκοπία από την ελληνική κυβέρνηση, προβλέπει  η Citigroup.Ωσόσο αναφέρεται και σε  μια σειρά από πρόσφατες εξελίξεις που  αυξάνουν τους κινδύνους.

Για να αποφύγει το Grexit και την χρεοκοπία η ελληνική κυβέρνησης, δύο συμφωνίες είναι πιθανόν απαραίτητες:

i) μια ενδιάμεση συμφωνία (πιθανώς μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου) που να διατηρεί την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές τράπεζες σε χρηματοδότηση μέχρι και τέσσερις μήνες, με την ΕΚΤ να παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της περιόδου

ii) μια πιο ουσιαστική και διαρκή συμφωνία διάσωσης που θα συμφωνηθεί σε αυτή την περίοδο.

Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια συμφωνία για τις δύο πλευρές, συνεχίζει η Citigroup, αλλά θα απαιτηθεί και οι δύο πλευρές να περιορίσουν τις διαφορές τους και βλέπουμε σημαντικούς κινδύνους αυτές οι διαπραγματεύσεις να αποτύχουν.

Η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα πλέον τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση αυξάνει την πίεση και δυνητικά επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα σε κάποια στιγμή η ΕΚΤ να περιορίσει την πρόσβαση στη χρήση του ELA των ελληνικών τραπεζών εάν οι εκροές κεφαλαίων αυξηθούν ή αν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. πρόοδος.

Ωστόσο η Citigroup εκτιμάει ότι ακόμα και σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση αποτύχει ή η ΕΚΤ περιορίσει την πρόσβαση στον ELA όριο, το Grexit ή η χρεοκοπία δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβούν.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, οι έλεγχοι κεφαλαίων είναι πιθανό σενάριο ακόμα και χωρίς Grexit, κατά την άποψή της Citigroup .

Εξίσου πιθανό μπορεί να είναι και ένα δημοψήφισμα με ερώτημα την ευρωπαϊκή δανειακή σύμβασης ή την ελληνική συμμετοχή στην Ευρώπη ή μια κατάρρευση της κυβέρνησης προκαλώντας μια νέα κυβερνητική συμμαχία ή προσφυγή σε νέες εκλογές.

 

Πηγή : euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.