Quantcast
CNBC: Η Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές - enikonomia.gr
share

CNBC: Η Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές

δημοσιεύτηκε:

Η έντονη μεταβλητότητα έχει επανέλθει στις αγορές, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό στους επενδυτές, καθώς προσπαθούν να αποτιμήσουν την ταλάντευση στις ισοτιμίες των νομισμάτων και τις τιμές του πετρελαίου, τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις αποκλίνουσες κινήσεις από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες.

Ένα σημαντικό ζήτημα που προβληματίζει τους επενδυτές είναι η περίπτωση της Ελλάδας, ειδικά μετα την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και τις δεσμεύσεις του ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με τους διεθνείς εταίρους το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Μάλιστα όπως σημειώνει το CNBC το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων στους ηγέτες της ΕΕ για να σφραγίσει ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης.

Ειδικότερα ο CEO και CIO της RBR Capital, Rudolf Bohli, δήλωσε ότι αναμένει μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς δανειστές της, σύντομα, η οποία τελικά θα είναι θετική για τις τραπεζικές μετοχές της χώρας.

«Το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα υποσχέθηκε πάρα πολλά – όπως βέβαια κάνουν οι περισσότεροι από τους πολιτικούς όταν θέλουν να πάρουν την εξουσία – και τώρα πρέπει να βρουν μια συμβιβαστική λύση, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ευρωζώνη», είπε ο Bohli.

«Οι πιθανότητες η Ελλάδα να βγει από το ευρώ είναι μάλλον μικρές, οπότε αν επιτευχθεί μια διευθέτηση που θα είναι θετική για τις τράπεζες, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επενδύσετε ένα μικρό κομμάτι των χρημάτων σας στις ελληνικές τράπεζες» τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.