Quantcast
Credit Suisse: «Ένεση» ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας - enikonomia.gr
share

Credit Suisse: «Ένεση» ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

δημοσιεύτηκε:

Δάνειο έως 54 δισ. δολάρια θα λάβει η Credit Suisse από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της μετά την πτώση που κατέγραψε την Τετάρτη η τιμής της μετοχής της αλλά και για να καθησυχάσει τους επενδυτές της.

Οι μετοχές της τράπεζας κατακρημνίστηκαν με εφιαλτικό τρόπο και έφθασαν να υποχωρούν ακόμη και πάνω από 30% στο χρηματιστήριο, προτού κλείσουν στο –24,24%.

Σύμφωνα με το abcnews.go.com  η τράπεζα αναφέρει πως  «η επιπλέον ένεση ρευστότητας στην Credit Suisse θα στηρίξει τις βασικές επιχειρήσεις αλλά και τους πελάτες της.  Η Credit Suisse λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για να διευκολύνει τις ανάγκες των πελατών της ». Επίσης επισημαίνεται πως οι μετοχές της  Credit Suisse έχασαν την Τετάρτη περισσότερο από το 1/4 της αξίας τους αγγίζοντας επίπεδα χαμηλών ρεκόρ.

Το ρεκόρ αυτό  οφείλεται στο γεγονός ότι ο  μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ομίλου Credi.t Suisse, Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας είπε στα πρακτορεία ειδήσεων πως δεν δώσει περισσότερα χρήματα στην τράπεζα  που αντιμετωπίζει προβλήματα κερδοφορίας

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως οι καταθέσεις των πελατών  της Credit Suisse μειώθηκαν κατά 41%, ή κατά 159,6 δισεκατομμύρια φράγκα ( ή 172.1 δισ. δολάρια)  στο τέλος του  2022  σε σύγκριση με 1 χρόνο νωρίτερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση  της τράπεζας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.