Quantcast
Credit Suisse: Σχεδιάζει την περικοπή 5.600 θέσεων εργασίας - enikonomia.gr
share

Credit Suisse: Σχεδιάζει την περικοπή 5.600 θέσεων εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Η μετοχή της μεγάλης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse σημείωσε σήμερα απώλειες, που έφθασαν και το 5,2%, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν το σχέδιο του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Tidjane Thiam, να δώσει προτεραιότητα στη μονάδα διαχείρισης πλούτου σε σχέση με την επενδυτική της τράπεζα.

Οι επενδυτές αμφισβήτησαν επίσης την πρόθεση του Thiam να βασισθεί για την ανάπτυξή της τράπεζας στην Ασία και παράλληλα να ζητήσει από τους μετόχους να ενισχύσουν τα κεφάλαιά της.

Η ελβετική τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση του κεφαλαίου της με την έκδοση μετοχών μέσω δημόσιας εγγραφής και να κάνει εξαγορές, μειώνοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας της κατά 5.600 στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ελβετία.

Η μετοχή της Credit Suisse άρχισε να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής από τον Thiam, ο οποίος προσελήφθη τον Ιούλιο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην τράπεζα που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις και τα χαμηλά επιτόκια – ρεκόρ.

Το σχέδιο δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πώς η τράπεζα θα υπερδιπλασιάσει τα κέρδη της στην Ασία.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.