Quantcast
Der Spiegel: G20, μια φάρσα - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: G20, μια φάρσα

δημοσιεύτηκε:

Απαισιόδοξες και οι προβλέψεις στο σχόλιο του Der Spiegel Online. Στο άρθρο του με τον τίτλο «G20, μια φάρσα» υποστηρίζει ότι η συνάντηση κορυφής του Αμβούργου δεν πρόκειται να φέρει τον κόσμο ένα βήμα πιο μπροστά στον αγώνα κατά της πείνας, της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής.

«Τα τεταμένα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο της Μέρκελ χθες ίσως να καταγράφουν ένα μομέντουμ» σημειώνει ο σχολιαστής του, «η εικόνα ωστόσο αποτελεί προάγγελο του τι περιμένει σε αυτή τη συνάντηση κορυφής τους ισχυρους της γης, ένα σόου χωρίς πραγματικό περιεχόμενο.

Παρά την καλή θέληση της οικοδέσποινας να συζητηθούν το κλίμα, η βοήθεια για την Αφρική, η καταπολέμηση των επιδημιών και περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες, δεν αλλάζει το ότι πρόκειται για συνάθροιση ενός κλαμπ ελίτ που το μόνο σχεδόν που το ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί ο χρηματοοικονομικός καπιταλισμός».

Το περιοδικό, στην ιστοσελίδα του, αναδεικνύει και μιαν άλλη πτυχή μέσα από το πρίσμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα. «Όταν πριν από τρία χρόνια έγινε σαφές ότι η Γερμανία θα διοργάνωνε την G20, έμοιαζε σαν ένα καταπληκτικό προεκλογικό δώρο», σημειώνει ο σχολιαστής.

«Η σοφή γερμανίδα ηγέτιδα ανάμεσα στους παγκόσμιους εταίρους της που ατενίζουν τα παγκόσμια προβλήματα με κοινές λύσεις στα τσεπάκια τους: Αυτή η ελπίδα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ήδη χθες στην Πολωνία ο Τραμπ, με μια εντυπωσιακή πολεμική ομιλία, διαβεβαίωνε για τη στήριξη της χώρας του.

Περιέγραψε τόσο λεπτομερειακά την αντίσταση των Πολωνών εναντίον των γερμανών κατακτητών που νόμιζε κανείς ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε μόλις χθες. Είπε ότι η Πολωνία είναι η καρδιά της Ευρώπης και μαζί έστειλε ένα μήνυμα προς την οικοδέσποινά του στο Αμβούργο, ότι ‘εσείς οι Γερμανοί δεν είστε’».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.