Quantcast
Der Spiegel: Mercedes και BMW στο στόχαστρο της EPA - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Mercedes και BMW στο στόχαστρο της EPA

δημοσιεύτηκε:

Η υπόθεση του σκάνδάλου της Volkswagen έχει συνέπειες για άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σύμφωνα με το Der Spiegel.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει ήδη ανακοινώσει σκληρή δοκιμές στα οχήματα από την BMW και Daimler ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει παραποίηση στις τιμές εκπομπής καυσαερίων.

Τα σχέδια της EPA είναι γνωστά γνωστές στις εταιρείες ανέφερε ο εκπρόσωπος της BMW ο οποίος ανέφερε πως: Υποστηρίζουμε τους ελέγχους ώστε να επιτευχθεί η διαφάνεια και η διατήρηση της εμπιστοσύνης».

Ωστόσο η EPA ανέφερε στους Financial Times πως σε τυχαίους ελέγχους δεκάδων αυτοκινήτων από τη BMW, Mercedes, Chrysler, GM και Land Rover δείχνουν να έχουν «επηαρεασμένους» ρύπους.

Ένας εκπρόσωπος της Daimler είπε ότι είχαν γνώση της ανακοίνωσης της ΕΡΑ για περαιτέρω δοκιμές. ανακοινώνοντας επίσης την πρόθεσή της εταιρείας να στηρίξει τις αμερικανικές αρχές.

Η BMW έχει ήδη ανακοινώσει, μετά το σκάνδαλο της VW, πως δεν χρησιμοποιεί κανένα λογισμικό μείωσης ρύπων και πως από τη στιγμή που τηρούν τους κανόνες δεν περιμένουν δυσάρετσες εκπλήξεις.

Παράλληλα η BMW ανακοίνωσε πως αν η EPA χρειάζεται αυτοκίνητα για να πραγματοποιήσει δοκιμές μπορεί να της παραχωρήσει…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.