Quantcast
Der Spiegel: To διπλό μήνυμα του Σόιμπλε προς τη Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: To διπλό μήνυμα του Σόιμπλε προς τη Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

To περιοδικό Der Spiegel στο νέο του τεύχος θέτει επί τάπητος τα σχέδια του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενόψει των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών του 2017, προβαίνοντας σε μια διεξοδική ανάλυση της στρατηγικής του.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνει ένα διπλό μήνυμα προς την καγκελάριο Μέρκελ: Θα την βοηθήσει μεν στην προεκλογική της εκστρατεία, ωστόσο δηλώνει παράλληλα έτοιμος να αναλάβει ο ίδιος δράση σε περίπτωση που εκείνη αποχωρήσει», γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

Όπως σημειώνει το Spiegel ο 74χρονος γερμανός πολιτικός, όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα συνεχίσει την καριέρα του στον πολιτικό στίβο, «μετά από 44 χρόνια στο γερμανικό κοινοβούλιο» και ενώ βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της ιεραρχίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, «έχοντας φτάσει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής στέλνοντας συχνά σκοπίμως αινιγματικά μηνύματα».

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό: «Εάν ήθελε ο Σόιμπλε, θα μπορούσε ήδη να κάνει τη γερμανίδα καγκελάριο να παραπαίει. Ωστόσο ο ίδιος έχει απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση από τη μεριά των αντιπάλων της Μέρκελ που μπορεί να σχετίζεται με την ανατροπή της.

Πρώτον διότι θεωρεί κάτι τέτοιο μάταιο, δίχως προοπτική. Και δεύτερον επειδή τον συνδέει με την Μέρκελ μια εταιρικού τύπου σχέση με αμοιβαίο συμφέρον».

Ωστόσο το Spiegel δε διστάζει να αναφερθεί και στην «τραγικότητα» του πολιτικού ανδρός Σόιμπλε: «Νούμερο ένα στο κόμμα θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν έπεφτε η Μέρκελ», γράφει χαρακτηριστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.