Quantcast
Deutsche Bank: Ζημιές στο γ' τρίμηνο και περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας - enikonomia.gr
share

Deutsche Bank: Ζημιές στο γ’ τρίμηνο και περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως θα «θυσιάσει» τα μερίσματα του 2015 και 2016 στην προσπάθεια να ενισχυθούν τα κεφάλαια της τράπεζας και να «μπουν στην άκρη» χρήματα για να πληρωθούν οι… αμαρτίες του παρελθόντος, σύμφωνα με το Reuters.



 

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Cryan πιέζεται να προχωρήσει σε ανατροπές στην μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει ακριβές αντιδικίες για σκάνδαλα του παρελθόντος, αλλά και τις επιπτώσεις των αναταράξεων στις ασιατικές αγορές που έχουν οδηγήσει σε μείωση της αποτίμησή της σε χαμηλότερο επίπεδο έναντι άλλων τραπεζών.

 

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι στοχεύει σε μείωση των assets σταθμισμένου κινδύνου στα περίπου 320 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018, από 416 δις. ευρώ στο τέλος Ιουνίου. «Το σχέδιο βασίζεται στηναπάλειψη του μερίσματος κοινών μετοχών της Deutsche Bank για τις χρήσεις 2015 και 2016», ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, προσθέτοντας πως μετά το 2016 θα αρχίσει και πάλι να διανέμει μέρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1952 –όταν η τράπεζα επανιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- που η Deutsche Bank δεν θα διανείμει μέρισμα.

 

Πηγή: Euro2day

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.