Quantcast
Διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις στην Κολωνία - enikonomia.gr
share

Διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις στην Κολωνία

δημοσιεύτηκε:

«Έχουμε ισχυρή παρουσία με 1.700 αστυνομικούς, υδροβόλα, σκυλιά, άλογα και ειδικά οχήματα. Στη διαδήλωση καταμετρήσαμε 1.700 εκπροσώπους του Pegida καθώς και 1.300 συμμετέχοντες της αριστερής αντιδιαδήλωσης ‘Η Κολωνία ενάντια στην ακροδεξιά’», εξηγούσε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κρίστοφ Γκίλες.

Γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας όπου σημειώθηκαν και τα έκτροπα της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκαν χθες τρεις χωριστές διαδηλώσεις.

Κριτική στην επικοινωνιακή πολιτική της αστυνομίας

Γύρω στις 1.000 γυναίκες είχαν συγκεντρωθεί στις 12 το μεσημέρι μπροστά στις σκάλες του μεγάλου καθεδρικού της Κολωνίας υψώνοντας πανό με συνθήματα όπως «Όχι στη βία κατά των γυναικών, είτε στην Κολωνία, είτε στο Οκτόμπερφεστ (σσ. γιορτή μπύρας του Μονάχου) είτε στην κρεβατοκάμαρα».

«Τα όσα έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς;», λέει μια κυρία. «Φρικτά, κυρίως το ότι έγιναν γνωστά μόλις 4 μέρες μετά. Ποια είναι η λύση; Στο πεδίο της ενσωμάτωσης. Όχι σε κανόνες συμπεριφοράς για τις γυναίκες μας, αλλά για τους μετανάστες».

Την ίδια ώρα πίσω από κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του ξενοφοβικού κινήματος Pegida, οι οποίοι έφτασαν με τρένα από τις γύρω περιοχές. Το σύνθημά τους ήταν «Το Pegida προστατεύει», καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες στις σεξουαλικές επιθέσεις συμμετείχαν κατά κύριο λόγο νέοι «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

«Να απελαθούν άμεσα»

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις Γερμανίδες και να υψώσουμε τη φωνή μας στην καταστροφή που προκάλεσε η Μέρκελ. Να κλείσουν άμεσα τα σύνορα! Θα πρέπει να επιμείνουμε στο σύνταγμά μας και για όλους αυτούς που εγκληματούν εδώ ζητώ να απελαθούν άμεσα»», είπε η εκπρόσωπος του ξενοφοβικού κινήματος, Πέτρα Στάλ.

Ανάμεσα στους ακροδεξιούς διαδηλωτές υπήρχε και ένας αριθμός γνωστών στις αρχές χούλιγκανς, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία. Από το πλήθος εκτοξεύτηκαν μπουκάλια και βεγγαλικά προς την πλευρά των αστυνομικών και των δημοσιογράφων. Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα και, κάνοντας χρήση υδροβόλων, διέλυσε τη συγκέντρωση.

Προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί και αντιδιαδήλωση κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, στην οποία είχαν καλέσει οι οργανώσεις «Η Κολωνία ενάντια στην ακροδεξιά» και «Η Κολωνία αντιστέκεται». Σε αυτές συμμετέχουν συνδικάτα, κόμματα, εκκλησιαστικές και άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.