Quantcast
Διαφορετική γλώσσα από Μέρκελ και Ολάντ για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Διαφορετική γλώσσα από Μέρκελ και Ολάντ για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Διαφορετικού κύματος δηλώσεις σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στης Βρυξέλλες.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά «δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο», δήλωσε χαρακτηριστικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής.

«Όσον αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ. «Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Παρασκευή), παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο», πρόσθεσε.

Ολάντ: Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας



«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών. Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας σε συνθήκες που πρέπει να εξειδικευτούν» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο ίδιος ανέφερε πως συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο ενώ είχε επαφές σήμερα και με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα», είπε εξηγώντας πως υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα στην Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, που απειλούν την ανάπτυξη η οποία είναι τώρα σχετικά ευνοϊκή.

Καταλήγοντας, ο Φρ. Ολάντ τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.