Quantcast
Διαχέεται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης η ύφεση στην Ρωσία - enikonomia.gr
share

Διαχέεται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης η ύφεση στην Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Η κρίση στο νόμισμα και τα ομόλογα της Ρωσίας έχει αρχίσει να επηρεάζει τις οικονομίες των γειτονικών της χωρών και κυρίως αυτές των πρώην σοβιετικών κρατών. Η ύφεση της ρωσικής οικονομίας βαθαίνει καθώς το ρούβλι έχει καταγράψει υποχώρηση 34% τους τελευταίους έξι μήνες, προκαλώντας προβλήματα στις γειτονικές της Ρωσίας χώρες, των οποίων οι οικονομίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές και τα εμβάσματα.

Το νόμισμα της Γεωργίας υποχώρησε κατά 10% σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο κατά την διάρκεια της εβδομάδας, ενώ το νόμισμα της Αρμενίας υποχώρησε κατά 2,8% για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα-πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση του νομίσματος από τον Μάρτιο του 2010.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η αδυναμία που δείχνει το ρούβλι «έχει αρχίσει να σκορπίζει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή». Η ρωσική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης μετά την «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα λόγω της ουκρανικής κρίσης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.