Quantcast
Die Welt: Το δικαστήριο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την αξιολόγηση των μέτρων που έλαβε η ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Die Welt: Το δικαστήριο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την αξιολόγηση των μέτρων που έλαβε η ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Η Die Welt για την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που έκρινε συνταγματικό το πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων ΟΜΤ της ΕΚΤ αναφέρει:

«Το να πρέπει να αποφασίζεις αρκετά χρόνια μετά για την απόφαση ενός ευρωπαϊκού θεσμού που ελήφθη υπό ακραίες οικονομικές συνθήκες φέρνει ακόμη και τους ανώτατους δικαστές της Γερμανίας στα όριά τους. Πόσο μάλλον που (η απόφαση αυτή) έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ΟΜΤ του Ντράγκι δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ούτως ή άλλως, μια αίθουσα δικαστηρίου δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την αξιολόγηση των μέτρων που έλαβε η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που προκλήθηκε από την αδράνεια της πολιτικής και τις χρηματαγορές.

Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη, αυτό που προσδοκούν οι ολοένα και περισσότεροι ευρωσκεπτικιστές ευρωπαίοι πολίτες είναι μια πολιτική διαμάχη για το μέλλον της Ευρώπης. Τι θέλει να είναι η Ευρώπη; Τι περιμένουν οι πολίτες από αυτή την κοινότητα αξιών; Δυστυχώς η συζήτηση αυτή δεν πραγματοποιείται».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.